Over Peter Bleumer

Drs. Peter Bleumer (1955) is organisatieadviseur GZ-psycholoog, psychoanalytisch psychotherapeut, systeemtherapeut, Mastertrainer Aggression Replacement training (ART) en MBT-supervisor van het Anna Freud instituut en de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.

Peter is (mede) oprichter van de stichting MBT-Expertise Nederland, partner in het wereldwijde netwerk van het Anna Freud Centrum (AFC).

Hij is met veel gedrevenheid 30 jaar werkzaam geweest bij GGZ-Breburg. De laatste 20 jaar heeft hij een intensief MBT-deeltijdprogramma geïmplementeerd in verschillende groepen.
Hij is oprichter van de Groep voor Organisatieontwikkeling, GO-Consult. Een gewaardeerd organisatieadvies- en trainingsbureau. Het accent van de werkwijze ligt op het bevorderen van mentaliseren binnen teams in uiteenlopende bedrijven en organisaties.

Missie

Het is de missie van Peter om mensen binnen organisaties, grip te laten krijgen op hun eigen gedachten en gevoelens, en die van anderen. Hij wil dat mensen zich vrij kunnen uiten en zich niet op slot voelen, zodat ze zichzelf kunnen zijn op hun werk. Met zijn methode van werken en zijn persoonlijkheid maakt Peter situaties in organisaties begrijpelijk en toegankelijk.

Motto en kracht
praktisch en doorleefd

Advisering en training zijn bedoeld voor mensen die streven naar een dieper begrip van henzelf en anderen. Met zijn unieke aanpak van mentaliseren in organisaties helpt Peter individuen binnen een organisatie om zich bewust te worden van hun eigen mentale processen en die van anderen. Dit omvat het begrijpen en interpreteren van gedachten, gevoelens, intenties en motivaties.

Peter is ervan overtuigd dat onze eerdere ervaringen met anderen ons vormen en vaak onbewust invloed hebben op ons huidige leven. Door middel van zijn methodologie streeft hij ernaar om mensen te empoweren en hen te helpen hun interacties en relaties binnen de organisatie te verbeteren.