ART Aggression Replacement Training

ART (Aggression Replacement Training) is een trainingsprogramma ontwikkeld door de Stichting Werken met Goldstein, waarbij Go Consult fungeert als opleidingsinstituut. Peter Bleumer, medeoprichter van de Stichting Werken met Goldstein, is een gecertificeerde Master ART-trainer voor het Nederlandse taalgebied en speelt een belangrijke rol binnen deze organisatie. De stichting is een officieel geaccrediteerd trainingscentrum voor de ART-methode in Europa.

ART is specifiek ontworpen voor mensen met agressief gedrag. Het doel van deze methode is om deelnemers te leren hoe ze op een andere, constructieve manier kunnen reageren wanneer ze boos worden, in plaats van met agressie. Door het vergroten van zelfbeheersing en het stimuleren van prosociaal gedrag in situaties van boosheid, richt ART zich op het verminderen van agressief gedrag, het verbeteren van sociale vaardigheden en het effectief omgaan met sociale uitdagingen.

ART wordt toegepast in diverse contexten in Nederland, waaronder scholen, jeugdreclassering, HALT, jeugd-ggz en (forensische) jeugdzorginstellingen.

Leerprogramma’s

Bekijk alle leerprogramma’s van GO Consult:

Leergang ‘Werkend onder de oppervlakte…’

Verken reactiepatronen van individuen en de impact op samenwerken en veranderingen.

ART Aggression Replacement Training

Deelnemers leren op een andere, constructieve manier omgaan met agressief gedrag.

MBT, Mentalization-Based Treatment

Mentaliseren is het vermogen om het eigen gedrag en dat van anderen te begrijpen vanuit diverse kanten.

Supervisie

Individueel of groepsgericht leertraject om beter te kunnen functioneren.