Kosten en verzekering

In de praktijk van Peter Bleumer wordt er zonder contracten met zorgverzekeraars gewerkt. Dit betekent dat de invloed van zorgverzekeraars op de behandeling minder is. Sommige verzekeraars vergoeden nog wel geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van jouw polis.

De kosten worden bepaald aan de hand van het wettelijke tarief van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hoeveel je vergoed krijgt, hangt dus af van je verzekeringspolis. Bij een restitutiepolis krijg je meestal 100% van het NZa-tarief terugbetaald, maar bij een naturapolis of combinatiepolis ligt het percentage dat je vergoed krijgt lager.

Je kunt bij jouw zorgverzekeraar navragen welk percentage van de behandeling vergoed wordt. Het deel dat niet vergoed wordt, moet je zelf betalen. De kosten worden rechtstreeks aan jou gefactureerd (maandelijks of eens per 3 maanden). Je kunt de factuur bij de zorgverzekeraar indienen, en zij betalen dan het gefactureerde bedrag of een deel daarvan aan jou uit. Daarna kun je de factuur aan de therapeut voldoen.

De tarieven van Peter Bleumer’s psychotherapiepraktijk zijn vastgesteld volgens het standaard NZa-tarief. In 2023 bedraagt dit tarief €176,30 voor een behandelcontact van 60 minuten, €147,95 voor een behandelcontact van 45 minuten en €199,34 voor een intakegesprek van 60 minuten.